Bäste-eyelinern!

Ni vet hur det är. Sitter hemma, lyssnar på lite musik medan en sminkar sig, får feeling. Målar på lite eyeliner på ögonen och ba, nämen! Kanske skulle dra ut det till en sån där ökänd VINGE! Sagt och gjort, 10 minuter senare sportar du de mest fantastiska vingarna. Tittar stolt i spegeln. Blinkar lite förföriskt åt dig själv. Sen går du ut. En vindpust kommer, kall såklart, som de flesta vindpustar man utsätts för i det här landet. Dina ögon tåras lite. Du tänker att det nog är okej ändå. Kommer till stället du var på väg till. Hejar trevligt på de du anlänt till, alla hejar vänligt tillbaka. Hämtar lite vatten, går förbi en spegel. Plötsligt blir det uppenbart varför människor på vägen spejat på dig. Det var inte för att du var så jävla snygg idag, det står klart. Det var helt enkelt deras försök att reda ut ifall de har grava freudianska förhållanden till sina föräldrar i dina före-detta eyelinervingar som magiskt transformerats till ett veritabelt Rorschachtest.

MEN! Så en dag, så vandrade denna donna in på ett Sephora i Stockholm och ba, jag ska fan prova den där jävla Kat Von D-tattoo-eyelinern som alla tjatar om på internet. Köpte en minivariant och blev BLOWN AWAY av att skiten inte rann av ansiktet? Det sista som satt kvar efter min feta hy gjort sitt bästa för att eliminera alla spår av mitt hårda arbete var eyelinern. Sommarsvett? Kvar. Arbetsdagar? Kvar. Flottfest så all ögonskugga försvunnit? Kvar. Regnoväder? Kvar. Sovit i ett gäng timmar? Kvar. En riktigt ordentlig själabefriande omgång i bingen? Ja, där satte eyelinern ner sin klöv och vingarna fick stryka med. Annars är det min eviga följeslagare, 08.00 - 03.00, trofast sitter den kvar!

Det är alltså en penseltopp på pennan som man ritar med, och den är assmidig och tunnis så man kan göra en fin ände på vingen. Nackdelarna är väl att penseln kan torka ut lite väl fort när man är långsam och ska peta och fixa så man får veva runt den lite på handen för att få igång färgen igen, och att den innehåller cirka ingenting. 220 kronor för 0.019FlOz, om man jämför med t ex Isadoras vattenfasta eyeliner som går på 0.11FlOz för 120 spänn typ. Orkar inte ens räkna på hur stor skillnad det är för hittills har jag inte hittat någon som är bättre eller tillräckligt lika bra för att ge upp lyxeyelinern. Isadoras variant är t ex inte vattenfast på mig, upptäckte jag efter en blåsig promenad till jobbet. Provade en vattenfast variant från Urban Decay som satt nästan lika bra men liksom smulade sig till döds när man skulle ta bort den så att små svarta prickar simmade omkring på hornhinnan varenda kväll efter borttagning. Fail! Favvoeyelinern håller i ett par månader iallafall innan den hopplöst torkar ihop (förvara den med toppen nedåt) så jag kämpar på.

I slutsats är det priset/mängd som drar ner poängen, annars är det fem superglittriga flörtögon av fem till denna storfavorit!

12 timmar and counting, skinnet är fett men den klarar sig ändå!