Shagpad 3.0!

2016 års nyårsafton spenderade jag i sängen, sur. Försökte jag röra på mig lite, så högg det omedelbart till i området kring den högra äggstocken. Endometriosen ville också fira nyår, minsann. Hörde fyrverkerierna på håll och fick en kram av de tre som firat nyåret här både före och efter tolvslaget, men däremellan var det bara jag och ett par hörlurar i vilka nytillverkad musik dundrande. Men jag är inte bitter!

... Nej, för nu är året 2017. Vissa påstår att det ju bara är en dag efter en annan dag, men riktigt helt sant är det ju inte. Vi kliver nu in i Sveriges kallaste period. Det är nu i krokarna som den riktiga vinterdvalan sätter in och den oönskade snön börjar falla, långt efter att de tindrande juleljusen velat spegla sig i något. Filtarna kryper närmare sofforna och de glada firandeveckorna före jul- och nyårsfirandet byts mot ett innesittande, ett mysande, ett otåligt väntande på vårens ankomst. Boxarna med ljusrosa skvalp lurar i skåpen, vårmodet släpps i butikerna och folk börjar oroa sig för hur de ska se ut på stranden om sju månader.

Så vad vill jag ha sagt med det här dystra inlägget om de kommande månaderna då?

Jo, det ska jag berätta!

För den första februari får jag den ALLDELES EGNA LELLE LÄGENHETEN. Ni hörde rätt! Ett Shagpad 3.0 kommer att upprättas, under glada utrop och ett himla bärande på en himla massa saker som nu står förvarade i tre olika individers förråd och utspridda i minst en lägenhet. Jag har utvecklade planer på inredning och lösningar för den lelle lägenheten är, utan hymlande, liten. Så liten att jag stod som nummer 8 av de tio som fick erbjudandet och det var exakt ingen som tackade ja före mig. 28 kvadrat faller inte alla på läppen, tydligen.

Ja, alltså provmöblera måste man ju innan man står kvar i kön ens...

Men för den här lilla ekorren så känns 28 kvadrat alldeles fint lagomt (när man jämför med alternativen). Jag kommer ha min egna lilla inglasade balkong, som många tycker är dåliga för att dom liksom är för glasade och inte tillräckligt öppningsbara. I österläge. Mörkt säger vissa, skönt att slippa bli kokt på den oöppningsbara balkongen säger jag! Litet och djävligt, skulle många tycka, en chans för mig att hetsutarbeta compactlivingfunktioner ser jag det som! Jag kommer att ha mitt första alldeles egna badkar i badrummet som de flesta skulle rynka på näsan åt, med dess beiga plastmatteväggar. Dåligt “kök” vittnar en del om, jag hatar att laga mat påpekar jag då. Jag kommer att lösa en plats för slowcookern och den framtida smörgåsgrillen för den dagliga födan, och kommer att uppnå mina mer utarbetade kulinariska projekt i det kök jag i detta nu besitter. Min nuvarande hyresvärd (jag kommer ju behålla min nyckel hit) har ju trots allt diskmaskin...

Jag ska måla om, tapetsera med min fantastiska sedan skilsmässan hoardade bokhylletapet med gulddetaljer, jag ska bygga inredning och förvaring, jag ska skaffa en stol till min stationära dator och kunna använda den regelbundet igen och allt där i den där lägenheten, är mitt alldeles, alldeles egna.

Separationsångesten från min kära rumskamrat är inte att leka med, jag kommer ha bott här i 10 månader utan en endaste tillstymmelse till konflikter eller obehag utöver de korta episoder där jag funderat på att sula en strumpa i nacken på honom när han pratar högt med sina vänner då de spelar dataspel sent på natten när jag vill sova, och i övrigt har vi bara haft det genuint mysigt tillsammans. Men det får vara okej. Jag behåller nyckeln, han får tillbaka sitt arbetsrum, och vi kommer att hänga lika mycket för det (läs: jag kommer att tvinga honom att köra mig till affären, precis som idag).

Så. Shagpad 3.0 Countdown begins now. 30 dagar kvar.